С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новосъздадено дружество купи активите на "Мандра-Рилци" с кредит от ПИБ

Автор: Мара Георгиева 26 март 2018

Банката е отпуснала 13.4 млн. лв. на компанията регистрирана от две дами без други фирмени участия

Фотограф: Надежда Чипева

Новорегистрираното дружество "Сердика Добрич" купи активите на "Мандра-Рилци", след като през миналата година тя престана да плаща вноските си по кредита от 10 млн. лева към Първа инвестиционна банка (ПИБ). Така през юли миналата година банката назначи свой управител в млекопреработващата фирма, както и депозитар, след което се стигна до принудително изпълнение. Новият собственик обаче отново е с финансиране от ПИБ, което говори, че вероятно банката запазва контрола над предприятието.

Прясно и без минало

Новото дружество е учредено през януари тази година. Съдружници в него са Станислава Колева Савова, която притежава 47 500 акции, и София Енева Маринова – с 2500, става ясно от документи в Търговския регистър. Те двете са и в борда на фирмата заедно с Пламен Божидаров Станчев. Никой от тримата няма други фирмени участия.

На 15 февруари акционерите в "Сердика Добрич" вземат решение да изтеглят от ПИБ заем от 13.4 млн. лева срещу залог на предприятието, с който е финансирана сделката.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София