Производители

Водещи производители на марихуана се сливат

Пламена Кацарова 31 януари 2018, 13:48

Канадската компания за производство на канабис Aphria обяви, че ще купи конкурентната Nuuvera за 670 млн. долара, съобщава Reuters. Сделката идва след очакваните многобройни разрешения за използване на марихуана за медицински цели по света през следващите години. Така Aphria ще успее да разшири дейността си в 11 държави, включително Германия, Италия и Израел, а офертата ѝ от 8.50 долара за акция представлява 21% премия от цената на затваряне в петък.

Консолидация в сектора

Сливането е част от нарастващата вълна на консолидация в сектора за производство на марихуана, тъй като компаниите се стремят да печелят пазарен дял, преди продажбите да станат законни в Канада през тази година. Очаква се пазарът на канабис за медицински и развлекателни цели да достигне до 8 млрд. долара до 2021 г., а компании като Aphria и Nuuvera се стремят да растат в страни, където има по-голям потенциал.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK