Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

"ЛС тюбс" изгражда завод за козметични опаковки в Габрово

Автор: Капитал 29 ноември 2017 , 1 коментар

Държавата ще финансира строежа на част от улицата до новото предприятие

Фотограф: Цветелина Белутова

Българско-израелското дружество "ЛС тюбс" изгражда завод за козметични опаковки в Габрово. Производствената инвестиция е близо 11 млн. лв. Държавата ще финансира с 480 хил. лв. строителството на част от улицата в Северната индустриална зона на града, за да улесни дейността на бъдещо предприятие, реши правителството на заседанието си във вторник.

Инвеститорът

"ЛС тюбс" е смесена компания между българската "СТС пак холдинг" и израелската "Лагеен тюбопласт" (по 50%). Дружеството е създадено в края на миналата година за производство на гъвкави опаковки от пластмаси, и по-специално на екструдирани туби. Справка в Търговския регистър показва, че капиталът му е 2.005 млн. лв.

"В България няма такова производство, а тези опаковки са едни от най-разпространените за козметичната, химическата, фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост, като потребителите в момента ги купуват от Китай, Турция или Полша", каза през лятото при получаването на сертификата по Закона за насърчаване на инвестициите председателят на съвета на директорите Николинка Хинкова. По думите й и двата партньора в смесеното дружество имат дългогодишен опит в производството на гъвкави опаковки.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София