Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

"Нестле България" ще приеме ученици за практическо обучение

Автор: Мара Георгиева 27 ноември 2017

Десетокласниците ще посещават софийската фабрика един ден от седмицата и ще получават заплащане

Фотограф: Юлия Лазарова

"Нестле България" ще приеме петима ученици от столичната професионална гимназия по механоелектротехника "Н.Й. Вапцаров" за практическо обучение във Фабриката за шоколадови изделия и бисквити в София. С това българската компания се включва в проекта ДОМИНО – "Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото", финансиран от Швейцария.

Учене чрез работа

Учениците са в десети клас, специалност "Електрообзавеждане на производството", и ще посещават фабриката на "Нестле" един ден от седмицата, за да практикуват наученото в клас с помощта на наставници от компанията. Срещу това обучаващите се ще получават заплащане, осигурено от "Нестле България". В 11-и клас учениците ще посещават компанията два пъти в седмицата, а в 12-и - три. През всяка следваща година в проекта ще бъдат включвани нови десетокласници.
При дипломирането си обучаваните ще получат не само диплома за средно образование, но и удостоверение за завършено дуално обучение по швейцарски модел "учене чрез работа", както и сертификат за професионална квалификация за електротехник.
"Плюсовете от практическото обучение са взаимни и за учениците, и за бизнеса. За нас участието в този проект е много важно, защото искаме да подкрепим развитието на младите таланти и да оставим следа в България. Имаме силен ангажимент да помогнем на младите хора да се развиват като професионалисти", заяви Емануел Артур, изпълнителен директор на "Нестле България".

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София