Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

"Лавена" набра 4.2 млн. лв. от фондовата борса

Автор: Иглика Филипова 11 октомври 2017

Производителят на "Бочко" увеличи успешно капитала си

Фотограф: Георги Кожухаров

Шуменският производител на козметика "Лавена" набра 4.213 млн. лв. от фондовата борса, съобщиха от компанията. Увеличението на капитала приключи успешно, като от предложените 53 330 нови акции са записани 53 329 с емисионна цена от 79 лв. Средствата ще бъдат използвани за разширяване на складовете, както и в подкрепа на баланса, така че да се намали съотношението привлечени средства към собствен капитал.

Без затруднения

С новата емисия акции, които са с номинал от 1 лв., капиталът на дружеството ще бъде увеличен от 266 651 лв. на 319 981 лв. Подписката приключи на 4 октомври, като на практика незаписана остана само една акция. Според условията на проспекта за публично предлагане на акции, който беше одобрен от Комисията за финансов надзор в началото на август, за да се смята за успешна емисията, трябваше да бъдат записани минимум 40 хил. акции. "Предлагането приключи без затруднения, спорове и други подобни в процеса на търговията с права и записването на акции", съобщиха от дружеството.

Компанията планира да използва набраните средства за разширяване на складовата си база, след като преди три години пусна в експлоатация нов завод за 7 млн. лв. Пред "Капитал" наскоро председателят на съвета на директорите Константин Шаламанов коментира, че със свежия капитал дружеството иска също да "санира" баланса си и да намали дела на привлечените средства. "Лавена" има високо ниво на дълг, което обаче е главно към основния й акционер "Балтимор" за 3.5 млн. евро.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София