Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

IKEA купува платформата за наемане на работа TaskRabbit

Автор: Добромир Лазаров 04 октомври 2017

Шведската компания търси начини да разшири набора от услуги, които предлага на клиентите си

Шведската мебелна верига IKEA купува TaskRabbit - американската компания, създала специализираната платформа за наемане на хора, които да правят всичко вместо вас - от сглобяването на мебели до купуването на кучешка храна, срещу заплащане, съобщава TechCrunch. От веригата са потвърдили придобиването с обяснението, че Ikea ще закупи 100% от акциите на TaskRabbit, но ще запази автономията на компанията.

Това би означавало, че ръководството на TaskRabbit начело с изпълнителния директор Стейси Браун-Филпот ще запази функциите си и ще продължи да работи и с други по-малки компании и търговци на дребно. Още през април в социалните мрежи се появиха слухове, че от TaskRabbit си търсят стратегически купувач, с който да си сътрудничат, и, изглежда, са го намерили в лицето на Ikea.

"Като част от IKEA Group TaskRabbit ще може да реализира още по-големи възможности, като увеличи потенциала за печалба на служителите си и осигури на клиентите си повече и по-достъпни услуги", заяви Браун-Филпот в прессъобщение от TaskRabbit.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София