Производители

Samsung се разширява към фармацевтичния пазар

Йоан Запрянов 22 август 2017, 14:21

Корейският гигант Samsung обяви, че се насочва към производството на собствени лекарства, пише Financial Times. Така компанията прави рисков завой към фармацевтичната индустрия, но анализаторите оценяват, че компанията има голям потенциал за растеж в този сектор. Биофармацевтичното звено Samsung Bioepis обяви, че ще обедини сили с японската Takeda Pharmaceutical, за да разработва лекарства срещу слабо изследвани болести.

Звеното на Samsung съществува от 2012 г., като досега то се фокусираше върху производството на по-евтини копия на биолекарства, които обаче загубиха ексклузивността си за пазара, след като сроковете на патентите им изтекоха. Работата с Takeda е сигнал за очаквана промяна в стратегията на Samsung. От корейския гигант за момента отказват да дадат детайли относно партньорството, което определят като "споделящо риска".

Първа стъпка

Анализаторите приемат навлизането на Samsung на традиционния фармацевтичен пазар като първа стъпка към рискова територия.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK