Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Шоколадът с рози Rosey’s mark получи правна закрила

Автор: Мара Георгиева 13 юли 2017

Рецептата е на сестрите Ина и Росица Паунови и е регистрирана като полезен модел

Фотограф: "РИМ груп ко"

Шоколадът с рози Rosey’s mark получи правна закрила, след като рецептата бе защитена като полезен модел, съобщиха Ина и Росица Паунови. Те са собственици на компанията производител - "РИМ груп ко", която е фокусирана върху производството на храни, съдържащи българска маслодайна роза.

Първият вкус – черен шоколад с рози Rosey’s mark с 54% съдържание на какао, е създаден през януари 2014 г. Година по-късно фирмата започва да предлага още два вида шоколад с рози - млечен и бял. Продуктите са бутикови, разработени са в сътрудничество с шеф-шоколатиера Ради Стамболов и се изработват ръчно в неговата работилница.

Закрилата

Обхватът на закрила покрива черния, млечния и белия шоколад с рози, съдържащи българско розово масло и розови листенца – пълната гама шоколад с рози на Rosey’s mark. Началото на действието на регистрацията е 18 декември 2015 г. - датата на заявката, подадена към Патентното ведомство, уточни Росица Паунова.

Срокът на действие на регистрацията на всеки полезен модел е четири години от датата на подаване на заявката и може да бъде продължен за два последователни периода от по три години. Регистрацията е валидна само за България.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София