Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

"Захарни заводи" планира конвертируеми облигации до 30 млн. лв.

Автор: Мара Георгиева 12 юли 2017

Средствата ще бъдат използвани за финансиране на дейността и погасяване на задължения на дружеството

Фотограф: "Захарни заводи" АД

"Захарни заводи" АД планира да издаде емисия конвертируеми облигации на обща номинална стойност до 30 млн. лв., става ясно от покана за свикване на общо събрание на компанията, публикувана на сайта на Българската фондова борса (БФБ). Според нея средствата от облигационния заем ще бъдат използвани за финансиране на дейността и погасяване на задължения на дружеството. От компанията не пожелаха да коментират на този етап емитирането на облигациите и тяхната цел и заявиха за "Капитал", че ще излязат с информация след общото събрание на акционерите, свикано на 11 август 2017 г.

Параметри

Според предложението номиналната и емисионната стойност на една облигация е 100 лв., срокът е до 7 години, а лихвата - до 5% на годишна база. На падежа всеки облигационер ще има право да получи акции вместо изплащане на облигациите, като това ще стане на базата на определено в проспекта конверсионно съотношение.

Облигациите ще се издават чрез първично публично предлагане въз основа на потвърден от Комисията за финансов надзор (КФН) проспект. След сключването на облигационния заем емисията ще бъде вписана в Централния депозитар и регистъра на КФН и ще бъде регистрирана за търговия на БФБ.

Предстои акционерите да дадат права на управителния съвет на дружеството да определи окончателните параметри на проспекта, да избере консултант, инвестиционен посредник по издаването на книжата и банка – платежен агент по публичното предлагане.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София