Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

"Био фреш" инвестира 1.7 млн. лв. в автоматизирана складова система

Автор: Капитал 05 юли 2017

Компанията отчита повишено търсене на продуктите си и нови пазари

Производителят на козметични продукти "Био фреш" инвестира 1.7 млн. лв. в автоматизирана складова система. Това съобщиха от компанията в пресрилийз след пресконференция в Пловдив. Базата й се намира в зона "Марица", част от "Тракия икономическа зона". Новата инвестиция идва, след като миналата година тя завърши строителството на новата си производствена сграда и логистична база.

Складовата система е финансирана безвъзмездно с 999 960 лв. от оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност". Продължителността на изпълнение на договора е 18 месеца.
Нарасналият продуктов асортимент на компанията - над 450 продукта и по 30-40 нови всяка година, както и увеличените поръчки и клиенти са наложили оптимизирането и автоматизация на съхранението на готовата продукция.

"Автоматизираният процес елиминира предпоставките за грешки и повишава продуктивността. Това от своя страна понижава разходите във всички фирмени области и води до чувствително повишаване на производителността в цялото предприятие", се казва в прессъобщението.

"Прилагането на автоматизираната складова система ще увеличи най-малко 6 пъти използваемата площ на склада", коментира управителят на "Био фреш" Спас Георгиев и допълни, че целта на проекта е да повиши производствения капацитет и засилване на експортния потенциал.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София