Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

LG Electronics се оттърсва от сянката на Samsung

Автор: Добромир Лазаров 03 юли 2017

Конкуренцията между компаниите е сериозно при битовата техника и телевизорите

Оперативната печалба на LG се доближава до близо 8-годишен връх, въпреки че бизнесът на компанията с мобилни телефони продължава да е на загуба. Отличният финансов резултат се дължи предимно на ръста на продажбите в сегмента с битова техника и телевизорите, съoбщава Financial Times.

Близо три години изминаха от унизителния инцидент с LG, когато главният изпълнителен директор на компанията Джо Сеонг-джин, който тогава заемаше поста президент на подразделението LG Electronics Home Appliance and Air Solution (H&A), беше обвинен в саботиране на продукти на Samsung. Въпреки че Сеонг-джин беше оневинен по обвиненията, инцидентът е живо проявление на свирепата конкуренция между двете южнокорейски компании, базирани в Сеул.

H&A и телевизорите са източниците на растеж

В момента обаче LG се развива стабилно. H&A, едно от 4-те основни подразделения на компанията, което се занимава с производството на битова и климатична техника, работи с едни от най-големите маржове на печалба в целия сегмент - 11.2%, близо двойно повече от тези на конкуренти като Electrolux и Whirlpool. Благодарение на емблематични продукти като пералните машини LG, оборудвани с TwinWash технология, и хладилниците с френска врата, продажбите на компанията в сектора също растат.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София