Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Fujitsu и Lenovo са близо до сделка за общ бизнес с лаптопи

Автор: Йоан Запрянов 07 юни 2017

Китайската компания най-вероятно ще предприеме нова стъпка към консолидация, за да запази лидерската си позиция на пазара

Фотограф: asia.nikkei.com

Японският технологичен производител Fujitsu очаква скоро да стигне до сделка за общ бизнес в производството на компютри със световния пазарен лидер Lenovo, пише Financial Times. За това съобщи президентът на Fujitsu Тацуя Танака във вторник. През октомври Fujitsu обяви, че вече е влязла в разговори с Lenovo за обща работа по дизайна и производството на персонални компютри.

От компанията тогава казаха, че целта е да се стигне до сделка до края на март, което в крайна сметка не се случи. "В момента сме във финалната фаза на разговори за това как най-добре можем да обединим енергията на двете компании", коментира Танака по време на пресконференция за стратегията на компанията. "Очакваме всичко скоро да приключи. Нищо неочаквано не се е случило, просто се опитваме да дискутираме всичко в детайли", добави той.

В лош момент

Разговорите за обединението на двата компютърни бизнеса – ход, който се разглежда като по-ниското стъпало от сливането на двете звена – идва в неудобен за компютърния сектор момент. Все по-мощните смартфони и таблети отнемат от търсенето на персонални компютри, което достигна най-високата си точка преди повече от пет години. За Lenovo, най-големият производител в света, сделката би могла да се окаже важна за увеличението на продажбите и консолидирането на общия пазар, където маржовете са ниски.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София