Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Adidas пуска на масовия пазар 3D принтирани маратонки

Автор: Йоан Запрянов 10 април 2017

Компанията обединява усилията си със стартъп от Силициевата долина, който да оптимизира процеса

Германската компания за спортна екипировка Adidas ще пусне на пазара нови маратонки, чийто подметки са направени чрез триизмерно принтиране, пише Reuters. Идеята е обувките, които се правят чрез иновативната технология, да започнат да се произвеждат масово през следващата година. По този начин команията преминава към нов етап в производството на спортни стоки. Тя ще си сътрудничи с младата калифорнийска компания Carbon, която прокарва пътя на новата технология Digital Light Synthesis. Тя позволява с помощта на 3D принтер да се прави междинна подметка от полимерна гума, чувствителна към светлината.

Клиентът проектира

Компанията се опитва да реагира бързо на променящите се тенденции в сектора и да даде на клиентите си възможност да проектират спортни обувки по свой вкус. Adidas вече представя възможност за някои от моделите си да бъдат направени с цвят по избор на клиента. Това изискваше поръчка по интернет.

При новото производство на 3D принтирани маратонки Adidas ще заложи на лимитирани серии и дори индивидуално направени според теглото на конкретния човек. Подобен експеримент с 3D принтиране на продукти правят и големите конкуренти на германската компания в сектора - Nike, Under Armour и New Balance. До момента обаче те използваха технологията само за прототипи и персонализирани бройки, без да имат масово производство.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София