Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Приходите на "Софарма" са се повишили с 8% в началото на годината

Автор: Капитал 09 март 2017

Компанията отчита растеж на външните пазари и стабилизиране на руския

Фотограф: Георги Кожухаров

Приходите от продажби на продукция на "Софарма" са се увеличили с 8% през първите два месеца на годината спрямо същия период на 2016 г. На вътрешния пазар те обаче са паднали с 5%, но на външните има ръст от 16%, става ясно от съобщение на фармацевтичната компания до БФБ - София. От него става ясно, че има стабилизиране на пазарите в Русия. Преди две години те бяха ударени заради санкциите там и политическата криза в Украйна.

"Изключително доволни сме от резултатите на руския пазар, постигнати от началото на тази година, като трендът се засилва през февруари и ръстът на приходите от продажби за износ достига 40% спрямо февруари месец 2016 г. Обнадеждени сме и по отношение на регистрацията на нашия продукт "Табекс" в САЩ", коментира Огнян Донев, изпълнителен директор на "Софарма", в съобщението до борсата. В него не се посочва самата стойност на продажбите за януари и февруари.

Още по темата тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София