Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Рекордна глоба от 4.3 млрд. долара за Volkswagen в САЩ

Автор: Регал 12 януари 2017

Американските власти ще повдигнат обвинения на шестима души от компанията за заблуждаване на екологичните регулатори и унищожаване на файлове с доказателства

Германският концерн Volkswagen се призна за виновен по три наказателни обвинения във връзка със скандала "Дизелгейт" и ще плати на американското правителство 4.3 милиарда долара, обяви главният прокурор на САЩ Лорета Линч, цитирана от световните агенции.

"Асошиейтед прес" отбелязва, че това е най-голямата глоба за автомобилна компания в историята на Съединените щати.

В съответствие със сделката "Фолксваген" ще бъде глобен за сложна схема за манипулиране на тестове за вредните газове, отделяни от автомобили на германския концерн. Компанията ще плати 2.8 милиарда долара наказателна глоба и още 1.5 милиарда долара по граждански искове.

Американските власти ще повдигнат обвинения на шестима души, изпълнителни директори и служители на "Фолксваген", във връзка със скандала. Те са за заблуждаване на екологичните регулатори и унищожаване на компютърни файлове с доказателства.

"Фолксваген" освен това се задължава да сътрудничи на разследването, което може да доведе до нови арести.

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София