Производители

В Драгоман стартира програма "Топъл обяд" на БЧК с подкрепата на "Кока-Кола ХБК България"

Регал 10 ноември 2016, 12:03

Вече трета учебна година "Кока-Кола ХБК България" осигурява безплатен топъл обяд за 78 деца в неравностойно положение от община Драгоман, Софийска област. Програмата се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на Българския червен кръст (БЧК). В началото на учебната 2016-2017 г. "Кока-Кола ХБК България" дари и спортни артикули на учениците от СУ "Христо Ботев" в Драгоман, включени в "Топъл обяд", съобщиха от пиар агенцията на компанията.

В партньорство с БЧК и с финансовата подкрепа на "Кока-Кола ХБК" от декември 2016 г. още 100 деца от областите Видин и Търговище ще получават безплатна храна в училище.

Програмата "Топъл обяд" се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на Българския червен кръст, която обединява 24 компании от корпоративния сектор. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. Благодарение на съвместните усилия през учебната 2016/2017 г. 1 400 деца от социално-слаби семейства ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна в училище на територията на 25 области в страната. Програмата "Топъл обяд" стартира преди 12 години, до момента е осигурила топъл обяд на 13 000 деца.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK