Производители

Съдът забрани на вековна германска пивоварна да определя бирата си като "полезна"

Регал 04 ноември 2016, 10:57

Германски съд реши днес да забрани на вековна пивоварна да определя бирата си като "полезна", тъй като описанието внушава, че тя е здравословна, предаде БТА, като цитира ДПА.

Съдът в Щутгарт постанови, че пивоварната "Клеменс Херле" (Clemens Haerle) в югозападния град Лойткирх не може да използва думата "bekoemmlich" ("бекьомлих"), която в превод от немски означава "полезен", "действащ добре на здравето" и "лесно смилаем", за да описва с нея продукта си.

Делото бе заведено миналата година от частната организация "Фау Ес Ве" (VSW) с централа в Берлин, която твърди, че "bekoemmlich" се асоциира със здравни ползи, и че рекламирането на алкохолни напитки, свързано със здравето, противоречи на законите на ЕС, припомня ДПА.

По-нисш съд в Равенсбург вече отсъди, че терминът не е допустим, но пивоварната обжалва това решение. Сега не е ясно дали ще внесе нова жалба, която би отнесла случая до Федералния съд.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK