С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Автомобилопроизводители във Великобритания местят изследователските си центрове в Източна Европа

Автор: Регал 19 септември 2016 , 2 коментара

Целта е компаниите да намалят разходите и да запазят свободния достъп до европейските пазари

Автомобилопроизводителите във Великобритания местят изследователските си центрове в Източна Европа, след като британците решиха страната им да напусне ЕС. Целта е компаниите да намалят разходите и да запазят свободния достъп до европейските пазари, съобщи БТА, като цитира британския вестник "Гардиън".

Компаниите за наемане на персонал търсят квалифицирани служители и висши ръководни кадри, които да управляват екипите за изследвания и развитие в Румъния, Унгария и България, уточнява изданието.

Компанията за набиране на служители DHR International, която има офиси в 25 страни, отбелязва, че вълната към Източна Европа се е засилила след референдума през юни, тъй като компаниите обмислят колко ще им струва оставането във Великобритания.

Фирмата направи този коментар след като японското правителство изпрати писмо, в което посочва, че компаниите с централи във Великобритания ще бъдат принудени да обмислят преместване на някои или всички производства на континента, ако Великобритания не постигне споразумение с Брюксел, което да включва свободен достъп до пазара и свободно движение на работна сила.

DHR отбелязва, че квалифицираните работници са с 40 процента по-евтини в Източна Европа. Автомобилните компании също така обмислят преместването на ръководния британски персонал, допълва DHR.

Jaguar, Audi и Renault вече откриха заводи в Източна Европа, като към тях се присъединиха и много конкурентни компании, които искат да се възползват от големия брой квалифицирани служители.

По данни на ЮНЕСКО процентно България е на второ място след Германия по завършили машиностроене. Renault има добре развити тестови, дизайнерски и инженерингови центрове в Румъния. Компанията инвестира над 2,3 милиарда евро и дава работа на над 16 000 души в страната.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: Въпреки коронакризата пазарът на сладолед нарасна Националният бизнес мениджър на сладоледената дивизия в България на "Юниливър Южно-Централна Европа" пред "Капитал
Топ 20 на търговците на техника: Растеж през мрежата Пандемията се отрази положително върху продажбите на няколко категории продукти, както и на онлайн сегмента