С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Нов цигарен връх

Автор: Десислава Николова 22 февруари 2020

Rothmans е на път да стане най-търсената марка на пазара

Фотограф: Велко Ангелов

Ако един пазар продължава да расте със забележителни стойности всяка година, това може да означава няколко неща: че потребителите му не са се отказали от него и стават все повече, на пазара има нови продукти, цените се вдигат или контрабандата на стоката се свива.

Всички тези фактори важат за цигарения пазар, който отново бележи забележителни ръстове и през миналата година.

На него държавата се бори със сивия пазар на продажби без бандерол и нелегалните продажби паднаха от двуцифрени числа през последните 10 години до рекордните и в ЕС 3.3%. Това е една от причините за ръста на официалния пазар на цигари, който през миналата година достигна 3.2 млрд. лв. по данни на AC Nielsen, което е 9.3% ръст в стойност в сравнение с 2018 г., броят късове нараства със 7%. Пушачите отново се изчисляват на около 35-40% от цялото население по данни на Световната здравна организация.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Топ 10 на фармацевтичните корпорации в България Фармацевтичният пазар отбеляза ръст над 7% през изминалата година
"Лидл България" и ЕБВР ще финансират добри практики на земеделски производители Не се изисква съфинансиране от стопаните при обучението им за сертифициране по стандарта GlobalG.A.P.