Пазари

Продажбите на бира през миналата година растат с 1.6%

Мара Георгиева 19 март 2019, 10:30

През миналата година в страната са продадени 5.560 млн. хектолитра бира, което е с 1.6% повече в сравнение с 2017 г. Това показват данните на Агенция "Митници". Постъпленията в бюджета от акциз за пиво са нараснали с 2% - до 81 млн. лв.

Седем компании с общо 94% дял

Членовете на Съюза на пивоварите в страната - "Болярка ВТ" АД, "Бритос" ЕООД, ,,Загорка" АД, ,,Каменица" АД, ,,Карлсберг България" АД, ,,Ломско пиво" АД, ,,Доровски инвест" ООД, общо са реализирали 5.256 млн. хектолитра бира през миналата година, което е с 2.4% повече от продажбите им за 2017 г. Седемте компании са с 94% общ пазарен дял в обем.

"Все още няма данни за 2018 г. за размера на пазара в стойност, те ще станат ясни, след като компаниите публикуват отчетите си в Търговския регистър", уточни за "Капитал" Ивана Радомирова, изпълнителен директор на браншовата организация.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK