Пазари

Бразилските износители на кафе изпитват трудности с експорта

Пламена Кацарова 27 август 2018, 14:16

Бразилските износители на кафе опитват да намерят корабен капацитет за транспортиране на тазгодишната рекордно висока реколта, съобщава Reuters. Това може да доведе до закъснения в доставките по целия свят. По-големият обем на доставките обаче ще ограничи краткосрочните последици от забавянето им и няма да се отрази на цената на кафето, която е на 12-годишно дъно.

Рекордно високите реколти

Бразилските производители на кафе очакват да добият рекордните 3.6 млн. тона кафе за годината, което е значителен ръст спрямо добитите през 2017 г. 2.7 млн. тона. Износителите заявиха, че контейнерните кораби нямат капацитета да поемат незабавно огромния обем зърна, който пристига на най-големите пристанища за износ, като Сантос и Рио де Жанейро. Това означава, че те ще трябва да чакат до 8 седмици, за да изнесат продукцията си.

Доставките за щатския вносител на кафе Unique Coffee Roasters, планирани за началото на септември, са отложени с един месец заради проблема с недостига на кораби, каза Джоузеф Ферара, директор на отдел "Кафе и операции" в компанията. "Това се случва на всички и не е нещо, което вносителите могат да контролират. Можем да се справим със забавянето", добави Ферара.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK