Регистрация

Саша Маркович е новият генерален директор на "Кока-Кола ХБК България"

Автор: Мара Георгиева, "Капитал" 06 юни 2023

Той поема поста от Юрг Буркхалтер, който оглавява "Кока-Кола ХБК Швейцария"

Саша Маркович

Саша Маркович е новият генерален директор на "Кока-Кола ХБК България", съобщиха от компанията. Той поема поста от Юрг Буркхалтер, който продължава кариерния си път в групата "Кока-Кола ХБК" като генерален директор в родината си - Швейцария.

Саша Маркович има MBA степен от Питсбъргския университет, САЩ. Започва кариерата си в P&G (Сърбия и Румъния), има предишен опит и във Phillips, където заема няколко висши мениджърски позиции в Централна Европа и Северна Америка. Бил е изпълнителен вицепрезидент в Gorenje/Hisense, където отговаря за целия търговски сектор и трансформацията на компанията, както и за търговските екипи на Gorenje в 33 държави.

Маркович е част от "Кока-Кока ХБК" от 2020 г., когато поема ролята на търговски директор за Сърбия и Черна гора, и по данни на компанията има ключов принос в проектирането и внедряването на нова стратегия за продажби.

Четете целия текст на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Интервю | Аксиния Баева: Кражбите в магазините скачат за година с 20-30% Държавата бездейства, а бизнесът трупа загуби, казва зам.-председателят на Българската ритейл асоциация и изпълнителен директор на "Спорт депо", пред "Капитал"