Лице

Мениджърът на Pepsi Индра Нуйи се оттегля след 12 години управление

Анина Сантова 08 август 2018, 11:08

Главният изпълнителен директор на Pepsi Индра Нуйи се оттегля от поста, след като управлява повече от десетилетие, обявиха от компанията. Първата жена на толкова висока позиция в историята на корпорацията ръководи бизнеса за безалкохолни напитки от 2006 г. Най-големият проблем за индустрията в момента е нарастващият интерес на потребителите към здравословните храни и напитки.

Всички напускат

Нуйи, често сочена за една от най-влиятелните жени в света, ще се оттегли от настоящата си позиция на 3 октомври и ще остане на поста председател до началото на 2019 г., съобщава Reuters. Нейното решение продължава утвърдилата се напоследък тенденция в САЩ, където много директори в компаниите за храни и напитки напускат, тъй като бизнесът изпитва трудности и необходимост от промяна. По време на управлението си Индра Нуйи обаче предприе стратегически сливания с цел компанията да се ориентира към по-здравословни напитки като сладки на вкус сокове и чайове.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK