Лице

Светла Лесова оглави сдружение "Храни и напитки България"

Мара Георгиева 09 юли 2018, 12:01

Светла Лесова оглави управителния съвет на новосъздаденото сдружение "Храни и напитки България". Инициатори за обединенето са 11 от най-големите компании в страната в областта на хранителната индустрия: "Данон Сердика", "Девин", "Интерснак България", "Кока-кола България", "Кока-кола Хеленик ботълинг къмпани България", "Куадрант бевъриджис", "Марс инкорпорейтед България", "Монделийз България", "Нестле България", "Престиж-96", "Якобс Дау Егбертс БГ".

"Подготовката за учредяване на сдружението започна преди повече от година. Основната ни цел е в условия на пълна прозрачност да работим за подобряване на бизнес климата, да защитаваме интересите на производители, вносители, дистрибутори и търговци, да поддържаме градивен диалог с институциите. Надяваме се нашата експертиза да помага при обсъждане и вземане на най-добри решения за нашата индустрия. Ще продължим да работим в посока саморегулация, за да докажем, че сме отговорни и коректни партньори", коментира Светла Лесова.

В хранителната индустрия има създадени от години браншови организации, в които обаче членуват фирми от определен сектор – например месо- или млекопреработка, производство на хляб, на безалкохолни напитки, на консерви. Целта на новото сдружение е да обедини хранителната индустрия като цяло, затова съществуващите организации са поканени да станат негови асоциирани членове, обясниха учредителите.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK