Лице

Ян Зайдерфелд поема управлението на Avon Products

Мария Иванова 08 февруари 2018, 11:35

Козметичната компания Avon Products избра мъж за главен изпълнителен директор за пръв път от близо две десетилетия. Назначаването на Ян Зайдерфелд влиза в сила незабавно, съобщават от дружеството. Той наследява на поста Шери Маккой, чието първоначално намерение, обявено през август, беше да се оттегли през март 2018 г.

Зайдерфелд е дългогодишен мениджър от англо-холандския конгломерат за потребителски стоки Unilever, като през последните години управляваше бизнеса на групата в Европа. В новата си роля той ще трябва да съживи бизнеса на Avon извън САЩ, пише Bloomberg. През 2016 г. козметичната група продаде дейността си на родния си американски пазар на хедж фонда Cerberus Capital Management, който плати общо 605 млн. долара за подразделението и за близо 17% от акциите на Avon Products. След сделката затъналият в проблеми производител премести централата си в Лондон.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK