С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Денис Шерстенников оглавява "Карлсберг България"

Автор: Мария Иванова 31 август 2017

Досегашният мениджър Деян Беко ще управлява бизнеса на Carlsberg в Гърция

Руснакът Денис Шерстенников застава начело на третата по големина пивоварна компания в страната – "Карлсберг България", която е част от датската Carlsberg Group. Той наследява на поста сръбския мениджър Деян Беко, който става управляващ директор на гръцкото дъщерно дружество на датския пивовар – Olympic Brewery.

Беко пое ръководството на българската компания през юли 2014 г., след като в продължение на 18 месеца беше търговски директор в нея. Под негово управление през миналата година "Карлсберг България" отчете най-високите си резултати от влизането си на местния пазар – годишен ръст на приходите от 20% до 130 млн. лв. и повишаване на печалбата до над 12.3 млн. лв., в сравнение с близо 3.7 млн. лв. през 2015 г. и загуба от почти 6.2 млн. лв. година по-рано.

Присъединяването на Шерстенников към мениджърския екип на "Карлсберг България" е гласувано от управителния съвет на пивоварното дружество на 8 юни 2017 г. Излизането на Беко от ръководството все още не е отразено в Търговския регистър.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София