Лице

Любомир Хърсев от "Лидл България" е финансов директор на годината

Капитал 08 юни 2017, 16:16

Финансовият и административен директор на "Лидл България" спечели голямата награда за 2017 г. за цялостен принос в конкурса на "EY България" и "Forbes България" за "Главен финансов директор на годината" (CFO of the Year). Инициативата се организира за четвърта година и има за цел да отдаде признание на финансовите лидери в бизнеса и да допринесе за изграждането силна професионална общност в страната.

Любомир Хърсев има над 19-годишен опит в областта на финансовата отчетност, организацията и управлението на фирмените процеси в търговията на дребно. През последните седем години той отговаря за цялостното административно управление на ритейл веригата "Лидл България", като оглавява и процеса по придобиването и интегрирането на един от по-малките играчи в сектора – търговската верига "Плюс". По данни от класацията на "Капитал" за най-големите компании в България – "Капитал 100", която ще бъде представена в края на юни, през 2016 г. приходите на веригата са се увеличили с 15.4% на годишна база до 747.4 млн. лв., а печалбата расте със 191% спрямо 2015 г. до 20.1 млн. лв.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK