Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Германия отчете най-голям от пет години скок на продажбите на дребно

Автор: Регал 01 декември 2016

Очаква се и доверието на германските потребители да завърши годината приповдигнато, според индекс, оповестен миналата седмица.

Продажбите на дребно в Германия през октомври са се възстановили с най-бърз темп от над пет години, засилвайки надеждите за силен период на пазаруване около Коледа. Това сочат публикувани данни, цитирани от ДПА и БТА.

Миналия месец месечните продажби в най-голямата европейска икономика са скочили с 2,4 процента спрямо септември, когато спаднаха с 1,5 на сто, съобщи Федералната статистическа служба.

Октомврийският резултат бележи най-силно месечно увеличение от юни 2011 година. Освен това отчетеният темп е над два пъти по-висок от прозирания от анализаторите 1 процент.

Очаква се и доверието на германските потребители да завърши годината приповдигнато, според индекс, оповестен миналата седмица.

Нагласите сред домакинствата в страната ще отбележат покачване до 9,8 пункта, повече от очакваното, сочи предварителният показател на нюрнбергския институт Ге еф Ка (GfK).

Съживяването на продажбите и доверието подчертава прогнозите на анализаторите, че частното потребление ще изиграе ключова роля като двигател на икономическия растеж в Германия тази година на фона на ниска безработица, ниски лихви и вяла инфлация.

И все пак на годишна основа продажбите на дребно са намалели 1 процент през октомври, отчита Дестатис.

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София