България

Христо Джурколов: Оборотите ни в заведенията на Burger King и KFC паднаха над два пъти

Мара Георгиева 05 май 2020, 09:24

Полската публична компания AmRest Holdings SE е най-големият независим ресторантьор в Централна и Източна Европа. Тя държи франчайз права върху брандовете KFC, Pizza Hut, Burger King и Starbucks и др. В България заведенията на компанията са 24 - 14 кафенета Starbucks, осем ресторанта KFC и два Burger King. AmRest оперира в страната чрез две дружества - "АмРест" ЕООД (за KFC и Burger King) и "АмРест кофи" ЕООД (за Starbucks).

"Капитал" попита Христо Джурколов - мениджър за България на "АмРест" за брандовете Burger King и KFC, за ситуацията на пазара сега, по време на извънредното положение.

Как се отразява извънредното положение на бизнеса на компанията?

- Извънредното положение не се отразява добре. От осем заведения KFC и две Burger King работят пет, като три са в шопинг молове и правят само доставки до дома. Оборотите ни паднаха повече от два пъти. В същото време доставките до домовете се удвоиха, а поръчките KFC Drive са четири пъти повече в сравнение с времето преди извънредното положение. Но всичко това не може да компенсира обемите, които постигахме при нормална работа на всички наши заведения KFC и Burger King.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK