България

При наредена от главния прокурор акция аптеки са глобявани за оставен на пода спирт

Десислава Николова 08 април 2020, 10:11

По заповед на главния прокурор за търсене на спекула в началото на извънредното положение стотици аптеки са били проверявани от Икономическа полиция, НАП, Изпълнителната агенция по лекарствата, Регионалната здравна инспекция, здравната каса и Комисията за защита на потребителите.

Проверяващите се появявали като таен клиент, който търси например банка с физиологичен разтвор за инхалации или за промивка на лещи. Физиологичният разтвор обаче е лекарство с рецепта и аптеките отказвали да го продадат.

Проверките завършвали с наказателни актове за неподредени по рафтовете лекарства и спирт, които били все още в кашони, и за непредставен веднага паспорт на касовия апарат - между 1000 и 3000 лв. за нарушение.
Това съобщиха председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова и управителният съвет на съюза по време на пресконференция.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK