Бизнесът на малките сладкарници с авторски рецепти залиня
Изискването за затваряне на обекти за хранене в страната застигна и производителите на качествени продукти по авторски рецепти. Част от притежателите на сладкарници и пекарни затвориха изцяло, други продължават да изпълняват поръчки за доставки по домовете. И двата варианта обаче носят загуби, твърдят предприемачи.
"Капитал" избрали две малки компании, които подобно на хиляди други работят под натиск, за да разкаже за проблемите и нагласите на собствениците им във време на коронавирус.
Cakey Bakey - под ключ
Венета Ушева, собственичката на сладкарница Cakey Bakey, е затворила и работилницата, и заведението на столичната улица "Шипка", а 15-те заети в компанията сега са по домовете си.
Целият текст е тук