България

Никола Николов от Domino’s: Поръчките на пици пораснаха с 10%, но вече са основно за обяд

Мара Георгиева 23 март 2020, 18:30

Компанията за доставка на пици Domino's има 21 обекта в страната - засега в София, Варна и Пловдив, които прилагат американски модел за бърза доставка до дома до 30 минути от поръчката. Веригата заработи в България през 2010 г. през дружеството на Никола Николов и Лазгин Маджид "ЛН сълюшънс", което взе франчайз правата за страната и за Сърбия. За 2019 г. българската компания отчита 50 млн. лева приходи от продажби, като ръстът спрямо 2018 г. е 19%. "Капитал" попита Никола Николов, собственик и управител в "Domino's България", за ситуацията на пазара сега - след въвеждане на извънредното положение.

Как се промени бизнесът на компанията през тази седмица спрямо традиционна седмица преди коронавируса?

- Доставките на пици нараснаха с около 10%, но общият брой на поръчките падна с около 10%. Една от възможните причини е в това, че веднага след обявяване на извънредното положение затворихме физическите обекти. Ние сме компания, която преимуществено работи с доставки по домовете, но работим и на място и 25-30% от посетителите консумират в обектите ни. Сега тази опция не съществува. Друга възможна причина за спада на поръчките е, че хората са си по домовете и вероятно готвят по-често, а може би се опитват и да пестят.

Цялото интервю е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK