България

Български фирми ще опитат да шият медицински облекла за многократна употреба

Мара Георгиева 10 март 2020, 10:39

Български компании са готови с мостри на медицински облекла за многократна употреба. В следващите няколко дни предстоят изпитания за водоустойчивост и други параметри, както и сертифициране на предложените модели. Ако бъдат одобрени, шивашки предприятия в страната ще се ангажират с производството им, беше обявено на пресконференция в Министерството на икономиката.

Както традиционно вече действа държавата, не бяха посочени важни детайли като колко ще струва българският вариант в сравнение с вносния, как ще се избират шивашките компании, колко ще струва общо и кой ще плати.

От дишащи материи

Облеклата ще издържат от 30 до 50 пранета. "Те са леки, от дишащи материи, удобни, водонепропускливи. Материалите са вносни, но имаме гаранция, че могат да бъдат доставяни регулярно", обясни проф. Венцислав Мутафчийски, ръководител на оперативния щаб за коронавируса.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK