България

Цените на горивата може да се понижат с 15-20 стотинки до края на седмицата

Калина Горанова 10 март 2020, 10:31

До края на седмицата цените на горивата по бензиностанциите трябва да паднат с 15-20 стотинки. Това са очакванията на представители на петролния бизнес.

Въпреки грандиозния спад на цената на нефта на международните пазари, започнал още в края на януари, до момента това не намери отражение върху цената на бензина и дизела по бензиностанциите в страната. Забавената реакция от страна на търговците на горива при спад на цените на петрола не е нещо ново за българския пазар, който се коригира бързо само когато цената върви нагоре.

Настоящата ситуация е създала поредната добра възможност на компаниите да увеличат маржа си между цена на едро и цена на дребно двойно. Ценовото поведение беше обяснено от представители на бранша с олигополната структура на местния пазар и със следването на пазарния лидер, т.е. търговеца на едро и дребно "Лукойл България".

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK