С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Хранителната банка е спасила от унищожаване продукти за 670 хил. лв. през 2019 г.

Автор: Мара Георгиева 10 февруари 2020

Маркировката върху опаковката на дарената храна все още е ограничително изискване за бизнеса

Фотограф: Цветелина Белутова

Българската хранителна банка е спасила от унищожаване хранителни продукти за 670 хил. лв. през миналата година. Това е със 100 хил. лв. повече в сравнение с 2018 г., съобщи за "Капитал" Илиан Йорданов, оперативен мениджър.

От създаването й през 2012 г. хранителната банка дава възможност на компаниите в страната да даряват излишна и годна храна, която иначе би била изхвърлена. Лицензираната неправителствена структура събира, складира и комплектова дарените продукти, след което ги предоставя безвъзмездно на организации, полагащи грижа за хора в нужда.

Над 2000 тона - спасени от унищожаване

През 2019 г. количествата годни хранителни продукти са дарени от около 60 компании и са разпределени за близо 60 организации партньори, които подпомагат над 20 хил. нуждаещи се в страната.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Топ 10 на фармацевтичните корпорации в България Фармацевтичният пазар отбеляза ръст над 7% през изминалата година
"Лидл България" и ЕБВР ще финансират добри практики на земеделски производители Не се изисква съфинансиране от стопаните при обучението им за сертифициране по стандарта GlobalG.A.P.