Регистрация

Търновският "Щастливец"

Автор: Ани Коджаиванова 02 януари 2020

Вилислав Димитров и съпругата му започват с ресторант в старата столица преди 22 години, но сега бизнесът им расте и със заведения в София

Фотограф: Цветелина Белутова

Есента се оказва натоварено време за Вилислав Димитров, един от собствениците на ресторанти "Щастливеца". Потънал е в срещи и задачи, защото е на финалната права преди отварянето на ново заведение в София - буквално на крачки от настоящия ресторант от веригата на бул. "Витоша". То обаче ще има различна концепция, ще е насочено към по-младата публика и ще бъде под друг бранд - Constantinoff Resto-Bar (отново заради Алеко Константинов, на чийто псевдоним са кръстени и ресторантите "Щастливеца" - бел. ред.). "Ще е по-модерно място от типа bar&dinner - с по-лека обстановка, храната ще е с малки порции за споделяне, ще правим винени дегустации, ще има и голям мапинг екран", ентусиазиран е Димитров.

Това ще е третият ресторант на групата в София и за шест години брандът стана доста разпознаваем за софиянци и гостите на града. Заради изобилното си меню с предложения от типа "за всеки по нещо", големите порции и пищния интериор ресторантите "Щастливеца" са посещавани от широки групи.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души