България

Полската AmRest ще отваря още заведения Burger King, KFC и Starbucks в България

Мара Георгиева 16 декември 2019, 12:11

Пoлcĸaтa гpyпa AmRest ("АмРест") отвори нoв pecтopaнт Burger King в столичния мол "Парадайз център". Инвестицията идва след подписаното в началото на годината споразумение за мастър франчайз между AmRest и Burger King Europe за oткриване на нoви pecтopaнти в Πoлшa, Чexия, Cлoвaĸия, Бългapия и Pyмъния. Така заведенията на компанията, която държи франчайз правата за марките Burger King, KFC и Starbucks, в България стават 24 - 14 кафенета Starbucks, 8 ресторанта KFC и 2 Burger King.

Burger King - само един държател на права

"АмРест" отваря първия ресторант Burger King в България през 2008 г. в тогавашния "Сити център" (сега "Парк център"). Следват нови обекти в София (в "Сердика център") и във Варна.

До 2019 България е мултифранчайз пазар за Burger King, което ще рече пет фирми - получатели на права, всяка от които решава дали да отвори, или затвори обект, и девет заведения Burger King.

"Наличието на множество компании, управляващи ресторантите, доведе до падане на качеството на услугата. Затова ние се отказахме от разширение на обектите Burger King, затворихме ресторантите във Варна и в "Парк център" и запазихме само обекта в мол "Сердика", коментира за "Капитал" Христо Джурколов – мениджър за България на "АмРест" за брандовете Burger King и KFC.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK