България

Cordeel инвестира 52 млн. лева в логистичен център за Orbico в София

Боряна Генчева 16 декември 2019, 10:00

"Кордеел България" започва строителството на главния офис и логистичен център на дистрибуторската компания Orbico ("Орбико България") в София. Символичната първа копка на този българо-хърватско-белгийски проект беше направена в четвъртък.

Комплексът ще се намира между "Ботевградско шосе" и "Челопешко шосе" в кв. "Враждебна" близо до Северната скоростна тангента. Той включва офис сграда от 4500 кв. м и 32 000 кв. м складове. В него ще има около 500 работни места. В логистичната база ще има 45 000 палетоместа за съхранение и 38 товарни рампи, на които ще може да се обработват дневно 100 камиона. Предвидени са 50 паркоместа със зарядни станции за електромобили. Orbico ще инвестира 2 млн. лева в складово оборудване и 8 млн. лева в автоматизация на складово-логистичните процеси.

52 млн. лева инвестиция

Cordeel ще изгражда комплекса върху собствен терен от 57 дка по схемата built to suit and lease - т.е. съобразено с изискванията на конкретен бъдещ наемател. Това означава, че освен строител компанията ще бъде и инвеститор. За отделните етапи на строителството ще работи с около 50 фирми с над 300 специалисти като подизпълнители. Планираното вложение в изграждането на складовите, офис площите и на необходимата инфраструктура е 52 млн. лева, по информация на Cordeel. Двете компании са подписали дългосрочен наемен договор - непрекъсваем за 15 години с възможност за подновяване за още 10 години. След десетата година Orbico има възможност да купи сградите.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK