С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Държавният мегатърг за лекарства за 1.3 млрд. лв. няма да донесе спад в цените

Автор: Десислава Николова 20 септември 2019

Първо ще има рамкови споразумения на максимални цени, после заложените рискове едва ли ще свалят офертите

Фотограф: Цветелина Белутова

20% спад на цените, които плащат болниците за лекарства. Това обещават от три години всички здравни министри, докато обясняват защо не тръгва електронната система за търг за медикаменти, в която ведомството вложи около 150 хил. лв.

Здравният министър Кирил Ананиев и екипът му са на път да завършат обещавания мегатърг, като до 8 октомври приемат оферти за рамкови споразумения за доставка на лекарства за болниците за две години - от 1 януари 2020 г. до 31 декември 2021 г., като първият лот е за онкомедикаменти – около 1.3 млрд. лв. от общо заявки за всички болнични продукти за 1.6 млрд. лв. Идеята е всички болници да пазаруват на постигнатата най-ниска цена на лекарствата в централизирана тръжна система.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Пазар за над 150 милиона лева Продажбите на храни за домашни любимци са с двуцифрен ръст през последните години
Алекс Брату: Планираме да имаме 50 магазина на JYSK в България Мениджърът на датската мебелна верига за Румъния и България пред "Капитал"