Орлин Попов: Първият ресторант "Хепи" в Лондон е стратегически ход
Фотограф: Надежда Чипева
- Лондон е една от трите най-оживени кулинарни сцени, заедно с Дубай и Ню Йорк, откъдето всички световни вериги започват развитието си. За нас Лондон е естествен избор, защото е най-близко до България, което не прави стъпката по-малко рискова и ние се подготвяме за нея отдавна. Вече сме на етапа, в който отваряме първия си ресторант в края на лятото. Инвестицията за него поехме изцяло сами, но хубавото е, че имаме предварително споразумение с голям местен инвеститор, така че, ако се справим добре, моментално ще сключим договор за партньорство. Амбициите ни не се ограничават с Лондон, целта ни е франчайз и в други страни, но подбираме такива, чийто манталитет познаваме поне малко и имаме самочувствието, че можем да се представим добре. Ако някой ни поиска франчайз в Перу, надали ще откликнем. Поне засега.
Целият текст е тук