България

Касов трилър. От НАП

Вера Денизова 18 февруари 2019, 11:05

Ако знаете какво означават абревиатури като СУПТО, УНП и ФУ, вероятно сте част от многобройната армия от служители, счетоводители, IT-та, финансови директори, та дори топ мениджъри на компании, които в последните месеци се сблъскват челно с новите изисквания на т.нар. наредба за касовите апарати (Наредба Н–18 на Министерството на финансите).

С иначе благородната идея да бори сивия сектор Националната агенция за приходите (НАП) наложи куп нови правила за отчет на всички търговци в страната, които приемат плащания в брой или с банкови карти. По-малко от два месеца преди крайния срок обаче се оказва, че бизнесът масово не е готов, а освен смяната на касовите апарати по-големият проблем са изискванията към софтуера за управление на продажбите (въпросният СУПТО), който ползват компаниите. Засегнати са стотици хиляди бизнеси, които на 1 април не на шега може да се окажат нарушители.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK