С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Какво търсеха да купят потребителите в OLX през октомври

Автор: Регал 21 ноември 2017

Фотограф: Николай Дойчинов Дневник

С наближаването на зимата се променят тенденциите в търсенията в olx.bg и през октомври потребителите са имали най-голям интерес към автомобили и авточасти. Това показват данните на платформата за покупки и продажби, предоставени на "Дневник" като част от съвместния проект за онлайн търговията OLX география.

Търсенето в авто категорията измества досегашния лидер "Електроника", като през миналия месец е отчетен двоен ръст в запитванията и те надминават 232 хиляди. Сериозна промяна се отчита и в категория "За бебето и детето". През октомври интересът към детските стоки рязко се покачва и са регистрирани над 80 хиляди запитвания в категорията. Това е повече от два пъти в сравнение със септември, когато са близо 39 хиляди.

През месеца платформата отчита повишаване на интереса към почти всички предлагани стоки.

Целия текст вижте тук.

Разработената от OLX и "Дневник" интерактивна карта OLX география показва потребителската активност по области и най-търсените стоки за месеца, както и най-предлаганите от продавачите стоки и услуги. Повече данни вижте тук.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София