България

BGmenu се обединява с Lakom.bg

Константин Николов 06 септември 2017, 11:11

Поредната сделка в сектора за доставки на храни стана факт, след като платформата BGmenu обедини силите си с Lakom.bg. От началото на този месец започва процеса на сливане на двете услуги. Чрез транзакцията се сливат лидерът на пазара и един от силните регионални играчи в Източна България.

Обединени платформи

Сделката не е чрез придобиване на активи, а в дружеството "Хелоу хънгри" (което обединява "Бгменю" и румънския бизнес на фирмата с доставка на храни) като съдружник ще влезе основателят на Lakom.bg Калин Калевски. Засега промяната все още не е обявена в Търговския регистър. В официалното съобщение на двете компании се казва, че така обединената компания "Хелоу Хънгри", от която са част компаниите "Бгменю", "Фабо" (която стои зад Lakom.bg) в България и Oliviera в Румъния, става най-голямата в бранша за региона. За тази година прогнозираната стойност на продажбите на храна през трите платформи ще е около 20 млн. лв., а догодина - 42 млн. лв.

По неофициални оценки на пазара BGmenu e лидер с около 20-25% от дневните онлайн поръчки на храна, които са около 5000. След компанията на второ място е платформата Foodpanda с местното си дружество "Фуудпанда България". Данни за Lakom.bg няма, но според източници услугата прави доставки на храна за около 200 000 лв. на месец. Компанията присъства основно във Варна и Бургас, където работи с над 300 заведения и ресторанти.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK