Регистрация

България - одобрена за износ на мляко и млечни продукти за Китай

Автор: Регал 12 януари 2016 , 4 коментара

Експортът ще стане възможен, след като българската страна одобри сертификат за целта

Фотограф: Георги Кожухаров

"Страната ни беше одобрена за износ на мляко и млечни продукти за Китай. Процедурата е на финалната си права". Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева в интервю за Нова телевизия.

"Процедурата за одобрение на възможността за износ на мляко и млечни продукти от България за Китай е на финална права. От инспекцията, която имахме от китайските власти октомври месец и след посещението на българската правителствена делегация, водена от премира Борисов в Китай и проведените разговори, получихме добрата новина, че сме одобрени за такъв износ, като в момента финализираме одобрението на самия сертификат", каза земеделският министър.

Реализацията на български стоки на китайския пазар ще стане възможно в момента, в който от българска страна бъде одобрен този сертификат, обясни още министър Танева.

Тя обяви, че до края на януари ще се изпратят мостри на продукти за одобрение и при интерес от насрещната страна ще може да се договаря. "Още в първата половина на тази година износът може да бъде факт", каза още министър Танева.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
И Дон Домат на регала Какво правят големите търговски вериги в подкрепа на производителите на домати в страната