Регистрация

Вендинг машини не приемат новата монета от два лева

Автор: Регал 16 декември 2015 , 1 коментар
Устройствата в метрото също не са настроени за работа с монетата

Около 30 хиляди автомата за кафе, цигари и храни все още не разпознават новата монета от два лева и не я приемат, показа проверка на Нова телевизия.

Вендинг машините могат да се обучат да разпознават нови монети, като услугата по пренастройване струва между 20 и 30 лева.

Хартиените два лева също създават много проблеми при устройствата, показва проверката. Почти всяка трета банкнота се поврежда или изхвърля, защото е най-масовата и много хора я носят в джобовете си, където тя се мачка.

Устройствата в метрото също все още не разпознават новата монета. От "Метрополитен" обещават, че автоматите ще бъдат настроени, но догодина.

Промени в настройките ще трябват и за столовете за масажи, детските механизирани колички и други устройства, които работят с монети.

 prelivka (1)

       cover Годишна класация на производителите на основните 25 категории бързооборотни стоки:

6  Tоп 25 фирми във всяка категория
6  Пазарен дял, производство и износ
6  Aнализ на данните
button 4 button 3
                                

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души