С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

"Ойрошпед" инвестира 15 млн. лева в три инфраструктурни проекта

Спедиторската компания планира да изгради голяма логистична база край Русе
Автор: Регал 10 август 2015
В Бургас дружеството започва изграждането на транспортно-спедиционен терминал, разположен на 2 км от пристанище Бургас

През последната една година "Ойрошпед", специализирана в областта на спедицията, транспорта и логистиката, инвестира 15 млн. лева в три нови инфраструктурни обекта – в с. Слънчево (Варна), Бургас и Русе, съобщиха от компанията, която тази година отбелязва 25 години присъствие на българския пазар.

Вече готовият обект в с. Слънчево се намира на 15 км от Варна в близост до автомагистрала Хемус и е разположен на терен с обща площ около 5000 кв. м., където са изградени офисна част, склад с рампа, която дава възможност за едновременно разтоварване на всякакъв вид МПС– от контейнери и тежкотоварни автомобили до бусове и пикапи. Складовите помещения са приспособени за разтоварване и обработка на контейнери, включително и митническо складиране.

В Бургас дружеството започва изграждането на транспортно-спедиционен терминал върху терен от 3000 кв.м, разположен на 2 км от пристанище Бургас на крайезерен път – бъдещия околовръстен път, осъгуряващ бърза връзка между населените места на север и на юг от Бургас.

С тази инвестиция "Ойрошпед" цели да предостави още една транспортна алтернатива за местния бизнес - приемане, деконтейнизиране и преразпределяне за страната на вносните пратки, както и събиране и контейнизиране на пратки по износ за целия свят. Предвижда се и обособяване на митнически склад, казват от дружеството.

В близост до Дунав мост и речното пристанище на Русе, компанията е закупила терен с площ около 40 хил. кв.м., като инвестиционните й намерения са за изграждане на мащабна логистична база в Северна България с площ от 12670 кв. м. Дружеството планира и реконструкция на съществуващи на същия терен складове и привеждането им в съответствие с изискванията за съхранение на семена и препарати за растителна защита. Обектът има стратегическо местоположение поради непосредствената близост до река Дунав, връзки с Румъния и другите страни от ЕС, Молдова, Украйна и Русия.

"Ойрошпед" e първото дружество в България след 1990 година за услуги в областта на спедицията, транспорта и логистиката. От 2010 година компанията предлага и куриерски услуги в страната и чужбина. В сътрудничество с над 500 партньора в Европа и света, осигуряваме логистична мрежа за превоз на комплектни и групажни пратки до всяка точка на земното кълбо. Компанията разполага с модерен логистичен терминал в района на "Аерогара София" с 12 500 кв.м. покрита складова площ с над 9000 палетни места, както и филиали и складови бази в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Лясковец.

                               Image and video hosting by TinyPic

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Лидл" купи терен за складова база в Божурище за над 25 млн. лв. Продавач на парцела от почти 200 декара е държавната компания "Индустриални зони", а сделката е от юли