България

Държавен фонд "Земеделие" изплати близо 703 000 лева на производители, засегнати от руското ембарго

Регал 30 юни 2015, 11:50

Държавен фонд "Земеделие" е изплатил близо 703 хил. лв. на 66 производители, засегнати от забраната за внос на селскостопански продукти от Европейския съюз в Русия. Това съобщиха от фонда, цитиран от БТА.

Средствата са осигурени изцяло по линия на Европейския фонд за гарантиране на земеделието. Те се изплащат по двете извънредни схеми, които Европейската комисия въведе в края на миналата година, за да възстанови трайно баланса на пазара на плодове и зеленчуци в ЕС.

Подпомогнатите производители са от областите Благоевград, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Плевен, Пловдив, Разград, София, Стара Загора, Хасково и Шумен.

С изплатените средства е финансирано производството на близо четири хиляди тона гъби, домати, зеле, карфиол, корнишони, краставици, круши, моркови, нектарини, праскови, пиперки, сливи и ябълки.

Image and video hosting by TinyPic

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK