С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
  • Начало
  • Новини
  • България
  • Държавен фонд "Земеделие" изплати близо 703 000 лева на производители, засегнати от руското ембарго

Държавен фонд "Земеделие" изплати близо 703 000 лева на производители, засегнати от руското ембарго

Автор: Регал 30 юни 2015 , 3 коментара
С изплатените средства е финансирано производството на близо 4000 т гъби, домати, зеле, карфиол, корнишони, краставици, круши, моркови, нектарини, праскови, пиперки, сливи и ябълки.

Фотограф: Анелия Николова

Държавен фонд "Земеделие" е изплатил близо 703 хил. лв. на 66 производители, засегнати от забраната за внос на селскостопански продукти от Европейския съюз в Русия. Това съобщиха от фонда, цитиран от БТА.

Средствата са осигурени изцяло по линия на Европейския фонд за гарантиране на земеделието. Те се изплащат по двете извънредни схеми, които Европейската комисия въведе в края на миналата година, за да възстанови трайно баланса на пазара на плодове и зеленчуци в ЕС.

Подпомогнатите производители са от областите Благоевград, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Плевен, Пловдив, Разград, София, Стара Загора, Хасково и Шумен.

С изплатените средства е финансирано производството на близо четири хиляди тона гъби, домати, зеле, карфиол, корнишони, краставици, круши, моркови, нектарини, праскови, пиперки, сливи и ябълки.

                               Image and video hosting by TinyPic

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Стоян Попов, "Спорт вижън": Делът ни ще надхвърли 35% от пазар за 250 млн. лв. Регионалният мениджър на веригата в България пред "Капитал"