С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
  • Начало
  • Новини
  • България
  • Държавен фонд "Земеделие" изплати близо 703 000 лева на производители, засегнати от руското ембарго

Държавен фонд "Земеделие" изплати близо 703 000 лева на производители, засегнати от руското ембарго

Автор: Регал 30 юни 2015 , 3 коментара
С изплатените средства е финансирано производството на близо 4000 т гъби, домати, зеле, карфиол, корнишони, краставици, круши, моркови, нектарини, праскови, пиперки, сливи и ябълки.

Фотограф: Анелия Николова

Държавен фонд "Земеделие" е изплатил близо 703 хил. лв. на 66 производители, засегнати от забраната за внос на селскостопански продукти от Европейския съюз в Русия. Това съобщиха от фонда, цитиран от БТА.

Средствата са осигурени изцяло по линия на Европейския фонд за гарантиране на земеделието. Те се изплащат по двете извънредни схеми, които Европейската комисия въведе в края на миналата година, за да възстанови трайно баланса на пазара на плодове и зеленчуци в ЕС.

Подпомогнатите производители са от областите Благоевград, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Плевен, Пловдив, Разград, София, Стара Загора, Хасково и Шумен.

С изплатените средства е финансирано производството на близо четири хиляди тона гъби, домати, зеле, карфиол, корнишони, краставици, круши, моркови, нектарини, праскови, пиперки, сливи и ябълки.

                               Image and video hosting by TinyPic

Събития
Retail in detail 2018

Retail in detail 2018

Transforming Retail Together. How to Adapt to the New Frontiers

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София