България

Galleria Burgas развали договора с Carrefour*

Капитал 08 юни 2015, 18:12

Проблемите с плащанията към доставчици от страна на Carrefour вече са видими и при наемодателите. Бургаският мол Galleria е прекратил в петък договора с държателя на франчайз правата за веригата - "КМБ България", заради неизпълнението му от страна на наемателя. От мениджмънта на мола не посочиха изрично, че причината е неплатен наем. Но добавиха, че Carrefour е бавил плащания. Собственикът на мола - полската GTC, ще си търси дължимото по договора в съда, уточни Алекс Линчев, който е мениджър на обектите в Бургас и Стара Загора.

На мястото на големия хипермаркет от Galleria Burgas планират да разделят магазина на три по-малки. Два ще са на световни модни марки, а третата ще е на местна верига супермаркети. "Преговаряме с няколко компании за хранителния обект, но има голям шанс наемателят да е българска верига", каза Линчев.

От Carrefour не отговориха в понеделник на въпросите на "Капитал" ще отварят ли или ще затварят други магазини, как ще коментират бургаския случай и кога ще е ясно ще има ли партньорство с "Пикадили".

*Оригинално заглавие "Първа раздяла на мол с Carrefour"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK