България

Данъчните в София проверяват търговските обекти в парковете

Регал 20 април 2015, 15:15

Проверки на увеселителни и спортни съоръжения, и търговски обекти на територията на столичните паркове започна Териториална дирекция на НАП София. Проверките се осъществяват съвместно с Общинска полиция, съобщават от пресцентъра на НАП.

Анализ на риска за укриване на печалби от обектите, които се намират в зоните за отдих, е установил, че средногодишно бюджетът губи 26 334 хил. лева от недеклариране на приходи от продажба на допълнителни услуги и развлечения, които трябва да се отчитат чрез издаване на билет или касов бон.

През изминалия уикенда данъчните от София са проверили 47 обекта в паркове и градини. Не са били подминати дори продавачите на балони, царевица, пуканки и хот дог. Установени са общо 26 нарушения.

Отново най-честото нарушение е неиздаване на фискален бон или разлика между касовата наличност и данните от фискалните устройства. Засечени са и три обекта без касови апарати. Санкциите, които законодателят е предвидил за посочените нарушения, започват от 500 и могат да достигнат до 10 000 лева. Проверките ще продължат през целия летен сезон.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK